COMMISSIES

Art Future Utrecht is ontstaan uit de behoefte om meer samen te doen met je mede studenten. We begonnen ooit met feesten te organiseren, maar inmiddels zijn we meer dan een stel drinkende studenten. We willen onze medestudenten helpen aan een breder netwerk en meer praktijkervaring. Door deel te nemen aan één van deze negen commissies doe je dit beide snel op. Je kan toepassen wat je op school leert en maakt deel uit van een groep studenten die samen het maximale uit hun studententijd wilt halen. Dankzij deze energie ontstaan er allerlei prachtige initiatieven waar de hele opleiding van profiteert.

Werkveldcommissie

Netwerken, netwerken en nog eens netwerken! HET grote voordeel van werkzaam zijn binnen de werkveldcommissie. Sta jij te springen om nu al contacten te leggen binnen het werkveld en ben je niet op je mondje gevallen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Samen zorgen wij ervoor dat K&E studenten zoveel mogelijk ervaring op kunnen doen in het werkveld. Van stage- tot ervaringsplekken, wij benaderen de tofste bedrijven!

De werkveldcommisie met als ‘Guru’ Ianthe Slegers.
Voor vragen over de werkveldcommissie, mail naar: werkveld@artfutureutrecht.nl

Feestcommissie

Geen plek waar vriendschappen sneller ontstaan dan op een goed gevulde dansvloer. Geen moment waar de goede en slechte cijfers beter worden gevierd of verwerkt dan in de late uurtjes van de nacht. De feestcommissie zal ieder jaar de feesten organiseren voor de Kunst en Economie studenten. Wij kijken bij elk feest naar unieke locaties, thema’s, DJ’s en nog veel meer. De feestcommissie heeft als ambitie om ieder feest uniek en onvergetelijk te maken. Heb jij een ondernemers drive en een flinke dosis creativiteit? Kom dan volgend jaar solliciteren voor de feestcommissie! Mocht je er niet tussen komen te zitten wees dan niet getreurd, wij zijn altijd in voor een goed dansje!

De Feestcommissie met als ‘Guru’ Emma Bondam.
Voor vragen over de Feestcommissie, mail naar feest@artfutureutrecht.nl

Mediacommissie

Je krijgt een acute allergie bij het zien van Comic Sans, in restaurants kun jij niet van je frietjes genieten omdat je je constant afvraagt hoe die menukaart in vredesnaam zo afgrijselijk kan zijn vormgegeven en op Pinterest heb je minstens drie borden in de trant van ‘’Graphic Design’’, ‘’Photography’’ of ‘’Inspiration’’.

Herken jij je hierin? Dan hoor je zonder twijfel thuis in de Mediacommissie. Maar ook voor de ‘vormgevers to be’ is de Mediacommissie ruimte om te leren ontwerpen met programma’s zoals InDesign, Photoshop en Illustrator. Lukt het na een stoomcursus InDesign nog steeds niet om het verschil tussen Comic Sans en Century Gothic te herkennen, zelfs dan is er nog geen man overboord. De Mediacommissie houdt zich namelijk nog met veel meer bezig. “Stond Jan uit de B-lijn tijdens de borrel nou ineens te flirten met Lisa uit de A-lijn!?:” De Mediacommissie pakt elke gelegenheid aan om al deze momenten vast te leggen door middel van fotografie en fijne aftermovies. Kortom, de Mediacommissie is een veelzijdige commissie waarin jij al je creatieve uitspattingen kwijt kunt! Enthousiast? Meld je aan bij de Mediacommissie!

De mediacommissie met als ‘Guru’ Marieke Bruinewoud.
Voor vragen over de mediacommissie, mail naar media@artfutureutrecht.nl

DepARTment (activiteiten)

Wat als wij je vertellen dat jij in gezellige sferen toch de verdieping op kan zoeken…  Al netwerkend beerpongen of achteroverleunend in een filmstoel arthouse films kijken en na afloop het gesprek aangaan met experts van verschillende (kunst)disciplines. Slechts enkele voorbeelden van de Activiteitencommissie, die ervoor zorgt dat business and pleasure wel degelijk door één deur kunnen. Door activiteiten te organiseren zullen studenten verbonden worden met elkaar, maar ook met de medestudenten van de andere HKU schools en mensen uit het werkveld. Met deze activiteiten zullen we nieuwe verbindingen leggen en laten zien wat studenten Kunst en Economie in hun mars hebben. Voel jij je geroepen hier aan bij te dragen? Meld je dan zeker aan bij de activiteitencommissie!

De activiteitencommissie met als ‘Guru’ Flo Joosten.

Voor vragen over de depARTment, mail naar department@artfutureutrecht.nl

Marketingcommissie

Veel mensen zitten puur uit verveling op Facebook, maar dát geldt niet voor jou. Het merendeel van de AFU communicatie komt via Facebook terecht bij onze achterban. Het is onze taak om dit door middel van korte maar pakkende teksten en audiovisuele beelden aantrekkelijk te maken. Er zijn meerdere wegen die naar een goed geïnformeerde KE’er leiden. Wij onderhouden de website, AFU’s studentenportal, mailing en natuurlijk de Art Future Utrecht Facebook (like de pagina;) ). We werken nauw samen met de media commissie om op alle mogelijke manieren een goed verhaal over te brengen. Media ondersteunt ons door aantrekkelijke audiovisuele beelden te scheppen en zelf zorgt we nog voor de nodige mond-tot-mondreclame. Dit alles doen zij pas nadat wij de storytelling hebben bedacht en via welke platformen wij dit willen overbrengen. Wij moeten van alles op de hoogte zijn en zorgen dat iedereen dat wordt. Gelukkig behouden wij ons niet alleen tot de traditionele manieren van marketing : we zitten op een school die bruist van creativiteit en innovatie en dat zetten wij zeker in.  Wil jij je, met jouw marketing skills, hier ook voor inzetten? Meld je dan aan bij de Marketingcommissie.

De marketingcommissie met als ‘Guru’ Stijn Schuurman
Voor vragen over de marketingcommissie, mail naar marketing@artfutureutrecht.nl

Reiscommissie

Ben jij ook fan van Floortje Dessing en Dennis Storm, zit jij weg te kwijlen bij de verre oorden waar Freek Vonk de meest wilde dieren trotseert? Droom jij er al jaren van om mee te doen met ‘Wie is de Mol’ of ‘Expeditie Robinson’? Dan heb je pech. Wat we wel voor je hebben is de reiscommissie! Waar wij voor zorgen met de reiscommissie is dat er elk jaar een leuke studiereis op de planning staat. Waar we heen gaan? Zo gek als de reiscommissie het kan bedenken! Dus zit jij bomvol leuke reis ideeën en ben jij een heus organisatietalent? Meld je dan aan voor de reiscommissie en sta aan het roer van de volgende AFU-reis.

De reiscommissie met als ‘Guru’ Joana de Kwant.

Voor vragen over de reiscommissie, mail naar: reis@artfutureutrecht.nl

Wat kan je verwachten als AFU – commissielid ?

Wat betekent zo een functie als commissielid nu naast je studie?

  • 2 keer per maand op woensdag vergaderen alle commissies van 18:00 tot 20:00 op de projectvloer op de eerste verdieping. Met dit gezamenlijke moment bevorderen we de samenwerking en cohesie tussen de commissies.
  • Wekelijks een update-uurtje waarbij commissiehoofd en commissieleden bij elkaar komen, agendapunten bespreken en vorderingen maken in het bereiken van de commissiedoelen.
  • Maandelijkse gezelligheidsactiviteiten om je commissie (en dus medestudenten) beter te leren kennen.
  • Om de zoveel tijd is er een commissieleden event. Hierbij gaan we met alle commissies iets leuks doen.
  • Persoonlijke groei doormaken in de vaardigheden of kwaliteiten die je wenst te verwerven door middel van jouw rol als commissielid.
  • Doorgroeimogelijkheden tot AFU-commissiehoofd en mogelijk zelfs tot AFU-bestuurslid.
  • Datgene waar je voor opgeleid wordt: de connector tussen de wereld en de kunsten, al tijdens je studie bewerkstelligen door jouw bijdrage.

Dit zal enige tijd en moeite kosten naast je studie, maar levert in ruil hiervoor veel energie op, die zowel vanuit jezelf als je blije medestudenten komt doordat jij de nodige organisatietalenten bezit.
Is een rol als commissielid je op het lijf geschreven?  Geef dan bij je aanmelding als AFU-lid gelijk aan dat je ook geïnteresseerd bent in de functie van commissielid of stuur ons uiteraard een bericht als je nog vragen hebt.